Ugrás a fő tartalomra
Migration and Home Affairs
2024. február 16.

Vessünk véget az emberkereskedelemnek. Dobjuk le a láthatatlan láncot

THB campaign banner

 

Vessünk véget az emberkereskedelemnek

A kampány az emberkereskedelem felszámolását hivatott előmozdítani azáltal, hogy felhívja a figyelmet erre a bűncselekményre, mely megfosztja az embereket alapvető jogaiktól.

Az adatok szerint évente átlagosan 7000-en kerülnek emberkereskedők markába az Európai Unióban. Az áldozatok tényleges száma azonban jóval több ennél. Az emberkereskedők által szexuálisan kizsákmányolt, kényszermunkásként dolgoztatott, koldulásra kényszerített vagy más módon kihasznált áldozatok több mint felerészben uniós polgárok.

Az emberkereskedelem erőszakos bűncselekmény, amelyet egyének vagy nemzetközi szinten működő szervezett bűnözői hálózatok követnek el. Az emberkereskedők egyedül a szexuális kizsákmányolás révén akár 14 milliárd euróra is szert tehetnek évente.

Az emberkereskedelem felszámolása prioritást jelent az EU és partnerei számára. Mindenkinek a részvétele döntő lehet ahhoz, hogy véget vethessünk az emberek kereskedelmének.

Dobjuk le a láthatatlan láncot

Ön is segíthet abban, hogy felhívjuk a figyelmet erre a szörnyű bűncselekményre, ha részt vesz a „Vessünk véget az emberkereskedelemnek. Szakítsuk meg a láthatatlan láncot.” kampányban. A kampányanyagok – melyeket az oldal alján, a „Segédanyagok” rovatban adunk közre – ingyenesen felhasználhatók erre a célra.

Milyen jelek árulkodhatnak arról, hogy a környezetünkben valaki emberkereskedők áldozata?

Mit tesz az EU az emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében?

További információk az emberkereskedelem elleni küzdelemre irányuló uniós szakpolitikáról és intézkedésekről.

Segédanyagok

Használja ingyenesen kampányanyagainkat, segítsen Ön is felhívni az emberek figyelmét a problémára!

Együttes erővel véget tudunk vetni az emberkereskedelemnek.

2023. DECEMBER 1.
Digital kit
magyar
(51.31 MB - ZIP)
Letöltés