Ugrás a fő tartalomra
Migration and Home Affairs

Célunk az áldozatok védelme és támogatása

A gyermekek szexuális bántalmazása egész életen át tartó traumákat okozhat az áldozatoknak. A gyermek lelki fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy időben megfelelő segítséget kapjon. A jogszabály ezért hangsúlyozza a kellő időben történő és megfelelő támogatást. Az áldozatok segítése szintén fontos feladata lesz a gyermekek szexuális zaklatásának megelőzésére és leküzdésére javasolt uniós központnak.

A központ szakértői egymás tapasztalataiból tanulva fel fogják tárni, hogy melyek az áldozatok támogatásának valóban eredményes eszközei. A központ kutatásokat fog végezni, melyek elő fogják mozdítani az áldozatok segítésére és támogatására irányuló, tényeken alapuló szakpolitikát.

Az uniós központ emellett segíteni fog az áldozatoknak abban, hogy elérjék, hogy a róluk készült képek és videók lekerüljenek az internetről. Előfordulhat ugyanis, hogy a képek és videók évekkel a bántalmazás után is elérhetők a kiberszférában. Ez tovább súlyosbítja az áldozatok traumáját, és sérti a magánéletüket. A központ proaktívan keresi az anyagokat az interneten, és eltávolításuk végett értesíti a szolgáltatókat.

Az uniós központ online platformot hoz létre, ahol az áldozatok helyben vagy online igénybe vehető támogatást kaphatnak.

Ezen az oldalon részletesebben tájékozódhat a gyermekek szexuális zaklatásának megelőzésével és az ellene folytatott küzdelemmel foglalkozó uniós központról.