Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
Migration and Home Affairs

Obiectivul nostru este să protejăm și să sprijinim victimele și să le punem la dispoziție mijloacele de care au nevoie pentru a acționa.

Abuzurile sexuale asupra copiilor pot provoca traume care să dureze o viață întreagă. Dacă un copil primește ajutorul potrivit la momentul potrivit, el poate avea șansa la o viață împlinită. Acesta este motivul pentru care legislația pune accent pe sprijinul adecvat, acordat în timp util. Sprijinirea victimelor va fi, de asemenea, o sarcină importantă a Centrului UE pentru prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a cărui creare a fost propusă de Comisie.

Centrul va reuni experți care vor învăța unii de la alții ce funcționează și ce nu în materie de sprijinire a victimelor. Centrul va desfășura activități de cercetare pentru a sprijini o politică bazată pe date concrete în domeniul sprijinirii victimelor.

Centrul UE va ajuta victimele să elimine de pe internet imaginile și înregistrările video care surprind abuzul comis asupra lor. Este posibil ca fotografiile și materialele video să fie încă disponibile online chiar și după câțiva ani de la încetarea abuzului. Acest lucru se adaugă traumei victimelor și le invadează viața privată. Centrul va efectua proactiv căutări online și le va cere companiilor să elimine conținuturile vizate.

Centrul UE va crea o platformă virtuală care le va permite victimelor să găsească sprijin online sau în locul de reședință.

Aflați mai multe despre Centrul UE pentru prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor.